اگر در دریای سرخ به دفاع از خلیج فاس و دریای عمان اقدام نشود، سوخت اتمی زیردریایی اسرائیلی، کل محیط زیست خلیج فارس را نابود خواهد کرد. گزارش یک وضعیت بین المللی به شورای امنیت وفق ماده 35 منشور ملل متحد؛ لازمه و مشروعیت دفاع رهگیرانه میباشد
مهدی پیرقلی (سردبیر)
در حقوق بینالملل از جمله نظریههای حقوقی برای دفاع مشروع؛ دفاع رهگیرانه است که در اعزام زیردریایی اتمی رژیم صهیونیستی به خلیج فارس؛ به غیر از اهداف خصمانه؛ منطق دیگری متصور نمیباشد.
لذا چنانچه زیردریایی اتمی رژیم صهیونیستی به خلیج فارس وارد شده و اقدام خصمانه انجام دهد؛ بر فرض درگیری و انهدام، سوخت اتمی زیردریایی میتواند منجر به نابودی کل محیط زیست خلیج فارس شود. هرچند که تحلیل پژوهش بینالملل این است که احتمال وجود انواع بمبهای اتمی در داخل زیردریایی نیز هست که در صورت انهدام، یک فاجعه زیست محیطی و حقوق بشری برای کشورهای حاشیه خلیج فارس با مسؤولیت بین المللی دولت ایران بنا به اصل منع استفاده زیانبار از سرزمین خواهد شد.
بنابراین؛ با توجه به تهدید جدی اعزام این زیردریایی به آبهای خارج از دریای مدیترانه، که یک تهدید جدی علیه صلح و امنیت بین المللی میباشد؛ تمامی دولتهای حوزه دریای سرخ، خلیج فارس و دریای عمان باید همگی عزم خود را در مقابله با حضور این زیردریایی اتمی جزم و موجب برگشت این زیر دریایی شوند. و چنانچه دولتهای حاشیه دریای سرخ چنین ارادهای نداشته باشند؛ حق مشروع کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان است که در دریای سرخ به دفاع رهگیرانه با زیردریایی پرداخته و مانع عبور آن از تنگه باب المندب شوند...
یکی از راههای حقوقی برای نشان دادن اراده دولتهای تهدید شده؛ استفاده از ظرفیت ماده 35 منشور و گزارش یک وضعیت بین المللی به شورای امنیت است؛ هرچند که با وتوی آمریکا راه حل حقوقی با بن بست مواجه شود. آنهنگام؛ دفاع رهگیرانه کشورهای حوزه خلیج فارس، یک دفاع مشروع خواهد بود.