دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب ، مقاله پژوهشی ـ استخراج از پایان نامه مقطع ارشد
چکیده (Abstract)
آب ها و دریا ها از جمله مهم ترین جلوه های محیط زیست هستند که هم در حقوق داخلی و هم در حقوق بینالملل، حمایت و حفاظت از آنها یک اصل و اولویت محسوب میشود، حفاظت و حمایت از دریاها و جلوگیری از آلودگی آب ها، گاه از طریق وضع قوانین صورت گرفته و گاهی نیز با تاسیس سازمان ها و نهاد های فراملی برای مقابله و برخورد با مسببین آلودگی دریاها بوده است.
آلودگی آب ها همواره موجب نگرانی دولت ها و مردم را فراهم آورده و برای مبارزه با آن لازم است دولت ها در سطح ملی و بینالمللی اقدام و مشارکت نمایند. از جمله تخریب سیستم های دریایی و آب های سطحی موجب که موجب بروز صدمات غیر قابل جبرانی به محیط زیست گردیده است. امروزه بدلیل استفاده زیاد از دریا و تنوع و سرعت تخلیه مواد آلاینده به دریا، توان خود پالایی اکوسیستم های دریایی کاسته شده و به زحمت می توانند اثرات ناشی از ورود چنین موادی را خنثی نمایند.
عمده راهکارهای ارائه شده در حقوق داخلی و همین طور عرصه بینالمللی، شامل یک سیاست تقنینی و به نوعی قانون گذاری در راستای مقررات داخلی، اسناد منطقهای و همین طور اسناد بینالمللی است که در قالب آنها، مکانیسم های متفاوتی برای برخورد و پیشگیری از آلودگی دریاها پیشبینی گردیده است. در این پژوهش، با هدف رسیدن به مکانیسم های حقوقی مبارزه با آلودگی دریاها در حقوق بینالملل با روش کمی سعی کردیم مطالب جامع و کاربردی تدوین نمائیم.